Odvaži se i ti na aktivniji i zdraviji život u ritmu muzike za ples, javi nam se i postani dio naše plesne obitelji!!!

Sportski ples je natjecateljska disciplina plesnih parova koja se dijeli na:

5 standardnih

engleski valcer
tango
bečki valcer
slowfox
quickstep
  5 latinsko-američkih plesova

samba
cha-cha-cha
rumba
paso doble
jive


Zbog jedinstvenog spoja glazbe, mode i sportskog pokreta nazivaju ga i najljepšim dvoranskim sportom na svijetu! U sportskom plesu su na jedinstven način spojeni sport, umjetnost, glamour i show. No ne zavaravajmo se, iza svog tog blještavila malih i velikih plesača stoje sati i godine napornog rada, odricanja i treninga.

Sportski plesači se natječu u tri sportske discipline: standardnim plesovima, latinsko-američkim plesovima i kombinaciji 10 sportskih plesova u više starosnih razreda, od osnovaca do veterana. Oni nastupaju na bodovnim turnirima, kupovima, državnim prvenstvima, međunarodnim otvorenim turnirima, a oni najbolji koji zasluže status državnih reprezentativaca predstavljaju Republiku Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima.

Svjetska sportskoplesna federacija International DanceSport Federation (IDSF) priznata je od strane Međunarodnog olimpijskog odbora, a hrvatski nacionalni savez Hrvatski športski plesni savez (HŠPS, osnovan 1992., član IDSF), kojeg je član i Plesni klub Spin (od prosinca 2005.), punopravni je član Hrvatskog olimpijskog odbora. U rujnu 2009. naš je klub postao i punopravnom članicom novoosnovanog Zagrebačkog športskog plesnog saveza (ZŠPS).